Algemeen

logo

BachBloesemTherapie

 

 

 

 

Edward Bach was een arts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Hij bestudeerde de denkwijze en levenshouding van zijn patiënten aandachtig omdat hij ervan overtuigt was dat ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid is. Als een mens zich niet gelukkig voelt, kan er na een poosje klachten ontstaan zoals: hoofdpijn, buikpijn, ontstekingen en pijnen zonder duidelijke oorzaak. Later kunnen er echte ziektes ontstaan.

Dr. Bach ontwikkelde vervolgens 38 soorten bloesemtincturen die ons helpen onze emoties beter in evenwicht te houden. Deze remedies kunnen ondersteuning bieden bij bijv. verdriet, zorgen, irritatie en onzekerheid, maar ook bij vermoeidheid, pessimisme en depressie. De bloesems helpen de negatieve gevoelens of stemmingen om te zetten naar een positief gevoel, meer kracht en levensgeluk. Als iemand zich weer ‘lekkerder in zijn vel’ voelt, zullen ook de klachten verdwijnen die door onbalans waren ontstaan! Uiteraard zijn de Bach Bloesem remedies niet ter vervanging van medische behandeling.

Bach Bloesems zijn niet alleen voor volwassenen te gebruiken, maar ook voor kinderen is het een zeer mooie behandelmethode. Hierbij kun je denken aan kinderen met angst, jaloezie, heimwee, moeite met veranderingen, examenspanning, verdriet bij scheiding of overlijden, huilbaby’s, probleemgedrag bij pubers enz.

Als laatste werken de Bach Bloesems zeer goed bij dieren. Hierbij kunt u denken aan (vuurwerk)angst, eenzaamheid, stress, onzindelijkheid bij katten, hyperactief, verandering door verhuizing, gezinsuitbreiding o.d. Bij dieren zal er goed gekeken moeten worden naar het gedrag en lichaamstaal, probeer zo goed mogelijk de oorzaak van het gedrag te bepalen.

Reacties zijn gesloten.