Alle massages op een rij

Praktijk InBalans

De diverse massages op een rij:

* Aromatherapeutische edelsteenmassage:

Iedereen heeft wel eens gehoord over hotstone-massage. Eigenlijk is deze behandeling daarmee te vergelijken alleen dan met verschillende warme edelstenen die een gunstige werking op het lichaam kunnen hebben. We gebruiken hierbij een fijne aromaolie die u zelf kunt uitzoeken. De massage wordt afgewisseld met verschillende soorten stenen ook qua dikte en vorm en met handtechniek ertussendoor. Op de achtergrond staat er een zacht muziekje aan om nog meer te kunnen genieten. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, ook kinderen en zwangere vrouwen.

* Hoofd- en Gezichtsmassage:

Een hoofd- en gezichtmassage is een massage die vooral erg ontspannend is en heel heilzaam kan werken bij bijvoorbeeld hoofdpijnen. In het gezicht zitten heel veel drukpunten die allerlei functies van het gehele lichaam kunnen stimuleren. Deze vorm van massage verbetert de bloedsomloop van je huid en verjongt je gezicht. Veel mensen krijgen er een ‘zachtere’ uitstraling van. Deze massage kan uiteraard ook in combinatie met een andere vorm gekozen worden, maar sommige mensen vinden het fijn om tussendoor even de ontspannenheid te krijgen zonder veel moeite of tijd.

* Buik- Armen en Borst/Decolletemassage:

Deze vorm van massage is met name zeer geschikt bij emotionele spanningen. De buik is vaak de plek waar die emotionele spanningen worden opgeslagen, dit kan loskomen tijdens een massage/aanraking hiervan. Ook kan bij obstipatieproblemen het prettig zijn om de buik te laten masseren op een zachte manier om de stoelgang weer te stimuleren.

Bij de borstmassage zijn er een aantal aspecten die met name belangrijk zijn: de keel en het hart hebben te maken met het gevoel, communicatie en geestelijk welzijn, massage kan emotie kalmeren en gespannenheid verminderen.  Daarnaast kan massage na ziekte- en/of behandeling in het borstgebied of onzekerheid weer een positief gevoel geven van ‘ik-mag-er-zijn’ en acceptatie- en verwerkingsproces op gang brengen.

We letten vooral op de (juiste) ademhaling en houden privacy hoog in acht!

* Ontspanningsmassage:

Deze massage kunt u invulling geven geheel naar eigen wens. U kunt kiezen voor een korte massage van bijvoorbeeld alleen uw rug, een van de omschreven massages op deze site of een totaal arrangement van top-tot-teen. Laatste massage duurt ongeveer 2 uur in totaal waarin u even in het zonnetje gezet wordt. Koffie/thee is mogelijk, combinatie van andere massagevormen is mogelijk. Heerlijke muziek op de achtergrond en even heerlijk ontspannen. Alles vooraf in overleg.

(Ontspannende massages zijn in Praktijk Inbalans GEEN erotische massages!)

* Infraroodmassage:

Hierbij wordt korte tijd (ongeveer 10 minuten)gebruik gemaakt van een massage-apparaat die in combinatie met infrarood een diepe behandeling geeft op een groep spieren. Dit apparaat wordt erbij gebruikt indien er spieren zijn die langere tijd overbelast zijn geweest en erg vast zitten. Ervoor en daarna wordt overgegaan op manuele behandeling.

* Magneetmassage:

Magneetmassage werd in het verre oosten in een heel ver verleden al gebruikt. Magneten activeren ons zelfgenezend vermogen en stress en pijn kunnen verminderd worden.

De magneten in de massageballen stimuleert de rode bloedlichaampjes doordat zij niet meer aan elkaar ‘plakken’, beter door het lichaam te gaan. Hierdoor worden zuurstof opgenomen en vervoerd en afvalstoffen juist beter afgevoerd. De massage voelt vaak heel ontspannend aan. Vaak wordt in onze praktijk deze massage kort uitgevoerd voor bijvoorbeeld een triggerpointbehandeling omdat het de behandeling erna nog effectiever maakt.

De magneetmassage kan niet bij mensen met een pacemaker

* Massage bij ouderen:

Omdat ik zelf jaren in de ouderenzorg heb gewerkt (en nog), weet ik welke positieve effecten massages bij ouderen kunnen hebben. Ook heb ik dus veel ervaring met de zeer tere huid/gevoeligheid van deze leeftijdscategorie en de dementerende ouderen. De behandelingen worden dan ook op een rustige, respectvolle manier benaderd en opgebouwd op het tempo van de cliënt.

* Massage in de laatste levensfase:

Deze vorm van massage is helaas niet altijd alleen bij ouderen, het betreft ook vaak een jonger iemand..                  Bijna iedereen heeft tot en met de laatste levensfase behoefte aan lichamelijk contact mits deze op en respectvolle en zachte manier wordt gegeven. In de laatste levensfase kan deze manier van aanraken extra fijn zijn om even afstand te kunnen nemen van de lichamelijke en geestelijke pijn en ongemakken. U kunt hierbij denken aan een hoofd/schouder/nek/gezicht/voet of handmassage.

Reacties zijn gesloten.