Stressbeheersing

 

Praktijk InBalans

 

 

 

 

 

Iedereen kent het wel, die dagen dat je het gevoel hebt zoveel te ‘moeten’, dat je jezelf voorbijloopt. Op zich is stress niet verkeerd; het helpt ons te presteren, het maakt je alert en geconcentreerd. Wanneer wordt stress dan ongezond? Problemen gaan zich voortdoen wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. De oorzaken, stressoren, zijn te veel geworden om te handelen.

Er ontstaan symptomen die zich op verschillende manieren kunnen uiten, bijvoorbeeld:

Lichamelijk: Hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid, rusteloosheid en slaapproblemen. Psychisch: prikkelbaar, eenzaamheid, machteloos of somber voelen, stemmingswisselingen. Gedrag: Bazig, snauwen, eetbuien, veel roken, meer alcohol drinken, lusteloos. Denken: Concentratie- en geheugenproblemen, pessimistisch/negatieve gedachtes.

Om stress aan te pakken is het noodzakelijk om een inventarisatie van de stressoren te maken en deze aan te pakken. Ook het herkennen van stresssignalen is belangrijk. Doordat er meer inzicht is, zal u meer vertrouwen krijgen en verbeteren de reacties bij stress!

Daarnaast kunt u leren alle negatieve gedachtes om te zetten in positieve. U leert weer beoordelen of de gedachtes berusten op feiten of een beleving.

In ons programma geven wij u advies over de juiste beweging, gezonde voeding, gezonde dagindeling. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen zullen direct invloed hebben op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. We leren u zich bewust worden van en te luisteren naar klachten die lichaam en geest aangeven. Het programma wordt samengesteld op de persoonlijke situatie, boordevol tips hoe met situaties om te gaan en kan evt indien gewenst aangevuld worden met diverse massages, Reikibehandeling en de Bachbloesemtherapie.

Als men open en rustig van geest is, creeert men een rustige wereld (en dus niet andersom)

Reacties zijn gesloten.