Training, Workshops en Behandeling

Kinderen van de basisschool:

Voor jonge kinderen is het vaak prettig om de eerste keer in hun eigen omgeving af te spreken. Het eerste consult kan bij u thuis gepland worden. Meestal zijn de ouders of verzorgenden de eerste die signalen oppikken van het kind waaruit blijkt dat het niet lekker gaat of ergens moeite mee heeft. Het eerste deel van de anamnese zal vooral met de ouders ingevuld worden. We gebruiken hierbij vaak een kindervragenlijst die voorafgaand ingevuld kan worden. Rekening houdend met de leeftijd zal er ook een kennismaking en gesprek met het kind afgelegd worden. Na dit gesprek krijgen jullie een behandelingsadvies. Samen zullen we dan overleggen hoe we dit gaan invullen.

Mogelijkheden kunnen bijvoorbeeld zijn:

* Een aantal losse sessies waarin uw kind een goede ademhaling aanleert of juiste houding.

* Een individuele training  van (meestal) 6 sessies gericht op leren herkennen en omgaan met stress

* Voedingsadvies (voor de ouders)

* Bachbloesemtherapie kan een hele mooie aanvulling en ondersteuning zijn!

Alle vormen van behandelingen gaan individueel omdat uw kind dan het meest zichzelf kan en mag zijn.

Kinderen van de Middelbare school: 

Over het algemeen bezoeken de kinderen in deze leeftijd de eerste keer gewoon het praktijkadres, maar afhankelijk van de klacht en persoonlijkheid is ook bij hen (de eerste keer?) uiteraard thuisbezoek mogelijk.

Kinderen in deze leeftijd krijgen vaak te maken met problemen bij zelfontplooiing, puberteit etc waarbij bachbloesemtherapie een geweldige ondersteuning zijn naast adviezen en trainingen. De trainingen en/of sessies worden individueel naar behoefte ingevuld.

De training ‘negatief Zelfbeeld’ kan heel helpend zijn in deze fase van het leven.

Volwassenen:

Tijdens de intake gaan we kijken welke vorm van therapie of behandeling het beste bij u past. Alles gaat in overleg, het is belangrijk dat u er zelf achterstaat en een goed gevoel erover heeft. We hebben samen tenslotte een doel om naar toe te werken!

6weekse training  (stressbeheersing en/of negatief zelfbeeld):

Alle vormen van behandeling zijn individueel. Dat is dan ook de reden dat de inhoud van de 6 weekse training niet precies staat vermeld, omdat deze aangepast kan worden op uw persoonlijke behoefte. Wel komen er een aantal  vaste onderwerpen aan bod zoals stukje theorie, interne- en externe stressfactoren, bewustmakingsprogramma, ontspanningsoefeningen, voeding, huiswerkopdrachten e.d. U leert onder andere grenzen te stellen, veranderingen in leefstijl, positief denken en vooral bewust worden van lichamelijke en mentale signalen. Daarnaast is een belangrijk onderdeel de ademhaling. Ik ga u leren weer een gezonde ademhalingstechniek te krijgen zodat u zich lichamelijk en geestelijk meer in balans gaat voelen.

Bij een negatief zelfbeeld gaan we middels diverse oefeningen en opdrachten aan de slag met het omzetten van de negatieve gevoelens en gedachten.

Paniekaanvallen: 

Zie ‘Stress en Ademhalingstraining’

Stress en ademhalingstraining: 

Tijdens deze intensieve training krijgt u handvatten hoe u met ongezonde stress- en paniekgevoelens kunt omgaan op basis van de (juiste) ademhaling. Als u op de juiste manier de gegeven oefeningen doet, kunt u er zeker van zijn dat u uw ademhaling na deze periode heeft ‘gereset’. Het overschot aan CO2 en afvalstoffen hopen zich namelijk nu niet meer op in het lichaam. Dit heeft zeer zeker een positief effect op uw lichamelijke en geestelijke toestand. U kunt naast de coaching van mij, ook gebruik maken van de bijbehorende begeleidingsapp. (niet verplicht)

Workshops en Lezingen:

Er zijn diverse workshops mogelijk om in uw bedrijf of vereniging aan te bieden. U kunt denken aan de volgende onderwerpen

  • Aromatherapie met korte workshop handmassage
  • Lezing over bachbloesemtherapie en/of aromatherapie
  • Lezing Stressbeheersing met o.a. ontspanningsoefening(en)
  • Workshop Stress en Ademhaling
  • Workshop Healthy Body+ Healthy Mind = Happy Life: Dit is een workshop waarin duidelijk wordt dat stress, voeding en leefstijl heel goed te beïnvloeden is om gezonder te leven. Met verrassende elementen gegeven door Praktijk Inbalans samen met gewichtsconsulente Mascha Koeman van In4Food. De workshop wordt meestal verdeeld over 3 dagdelen, maar verkorte versie in 1 dagdeel is ook mogelijk (ongeveer 2 1/2 uur).

Stuurt u bij interesse een email voor meer informatie en mogelijkheden. Eigen wensen hierbij mogen hierin aangegeven worden. Prijs gaat dan ook in overleg.

Reacties zijn gesloten.